LARI FUTHARK | Perhiasan Badali

FUTHARK RUNES

Rune minangka alfabet mistis sing digunakake dening suku-suku Eropa kuno 2000 taun kepungkur kanggo menehi jeneng papan lan prekara, narik keberuntungan lan rejeki, menehi perlindungan, lan kanthi gaib nggawe acara ing mbesuk. Rune ukir ing watu utawa kayu. Piranti nalika kasebut kayata kapak, piso, utawa pahat ora gampang digunakake kanggo mbentuk garis mlengkung, mula huruf Runic dibentuk kanthi garis lurus wae. Sejatine kabeh Eropa nggunakake ing sawijining wektu, nanging saiki dheweke luwih eling yen digunakake dening Norse kuno: Viking.

Formulir paling tuwa lan susunan huruf Runic, yaiku rune Elder Futhark, diprakirake dening Museum Inggris sing wis digunakake dening Viking udakara taun 200 Masehi Ana sing percaya yen wis luwih awal. Ing Norse, Sepuh Futhark diwaca saka tengen menyang kiwa. "FUTHARK" minangka 6 simbol abjad Runic pisanan (cathetan "th" minangka sawijining huruf).

Pandhuan Futhark Rune bisa ditemokake kene.


produk 22

produk 22